Élelmiszerek párásítása
Masterkool párásító rendszerek (élelmiszerek párásítása) alkalmazási területei áruházláncokon belül
- gyümölcs- és zöldségstandok
- tengeri állatokból és halból készült termékek pultjai
- hús és sajt pultok
Zöldség
A friss élelmiszereknél a vízveszteség jelentős súlycsökkenést okoz: a zöldségeknél 15-58%, húsnál 15%, halaknál 12%, sajtnál: 7%. Következésképpen igen nagy a gazdasági veszteség. A párásító rendszerek optimális szinten tartják a gyümölcs-, zöldség-, hal- és húsfélék környezetének nedvességtartalmát és megállítják a kiszáradási folyamatot. Használatával esztétikailag is vonzó áruválaszték valósítható meg vásárlói számára, a friss áru felülete nedves, fényes, élénk színű lesz.
Gyümölcs
A gyümölcsök és zöldségek nagyrészt vízből állnak. A frissesség elvesztését a gyors kiszáradás okozza, mivel a bennük lévő víztartalom elpárolog. A MASTERKOOL párahűtő készülékek használatával megőrizzük a különféle zöldségek, gyümölcsök nedvességtartalmát, ami visszaállítja a nedvesség optimális értékét, megállítva ezzel a kiszáradási folyamatot élelmiszerek párásítása esetén. A halból és tengeri állatokból készült termékek is ki vannak téve a kiszáradás veszélyének, a frissesség elvesztésének, hisz tényleges tömegük 70%-a víz. A párásító berendezéseknek köszönhetően megőrizhetjük a termékek természetes nedvességtartalmát, megelőzve a súlyveszteséget.
Húskészítmény
Sok húskészítményt és kolbászféleséget (töltött hús) szintén veszélyeztet a kiszáradás, tárolásuk és fűszerezésük meghatározott környezetet igényel. Az ilyen jellegű területeken szintén megakadályozható a kiszáradás a MASTERKOOL hűtési rendszereivel.
Előnyök
- Állandó páratartalom biztosítható
- A párásítás szabályozhatóvá teszi a mikroklímát bármelyik évszakban
- Távol tartja a repülő bogarakat, szúnyogokat
- Kültéren is élvezhető, 5-15 Celsius fokos hőmérséklet csökkenés
- Professzionális technológia, minőségi anyagok és alkatrészek
- Könnyen, gyorsan telepíthetőek
- Megszünteti a kellemetlen szagokat, leköti a port, a pollent, tisztítja a levegőt
- Környezetbarát, gazdaságos működés, egyszerű karbantartás
A MASTERKOOL vízporlasztásos rendszerek kiválóan alkalmazhatóak élelmiszerek párásítása céljából bevásárlóközpontokban, vásárcsarnokokban és hipermarketekben egyaránt az áruk frissen tartása érdekében. A gyümölcsök, zöldségek, virágok egyaránt sokkal mutatósabbak, hosszabb ideig megőrzik friss és üde külsejüket, amennyiben a megfelelő hőmérsékleten, és az optimális páratartalom szinten tartják őket. A párahűtő rendszerrel lehetőséget nyit az áruk frissességének hosszú távú megőrzésére, és a súlyveszteség elkerülésére egyaránt.
Gépeink, rendszereink bérelhetőek, legyen szó akár mobilklíma bérlésről, ventilátor bérlésről, vagy párásító bérlésről minden igényt kielégítünk!