Élelmiszerek párásítása

Masterkool párásító rendszerek (élelmiszerek párásítása) alkalmazási területei áruházláncokon belül

  • gyümölcs- és zöldségstandok
  • tengeri állatokból és halból készült termékek pultjai
  • hús és sajt pultok
zodseg1

Zöldség

A friss élelmiszereknél a vízveszteség jelentős súlycsökkenést okoz: a zöldségeknél 15-58%, húsnál 15%, halaknál 12%, sajtnál: 7%. Következésképpen igen nagy a gazdasági veszteség. A párásító rendszerek optimális szinten tartják a gyümölcs-, zöldség-, hal- és húsfélék környezetének nedvességtartalmát és megállítják a kiszáradási folyamatot. Használatával esztétikailag is vonzó áruválaszték valósítható meg vásárlói számára, a friss áru felülete nedves, fényes, élénk színű lesz.

Gyümölcs

A gyümölcsök és zöldségek nagyrészt vízből állnak. A frissesség elvesztését a gyors kiszáradás okozza, mivel a bennük lévő víztartalom elpárolog. A MASTERKOOL párahűtő készülékek használatával megőrizzük a különféle zöldségek, gyümölcsök nedvességtartalmát, ami visszaállítja a nedvesség optimális értékét, megállítva ezzel a kiszáradási folyamatot élelmiszerek párásítása esetén. A halból és tengeri állatokból készült termékek is ki vannak téve a kiszáradás veszélyének, a frissesség elvesztésének, hisz tényleges tömegük 70%-a víz. A párásító berendezéseknek köszönhetően megőrizhetjük a termékek természetes nedvességtartalmát, megelőzve a súlyveszteséget.

zodseg2
zodseg3

Húskészítmény

Sok húskészítményt és kolbászféleséget (töltött hús) szintén veszélyeztet a kiszáradás, tárolásuk és fűszerezésük meghatározott környezetet igényel. Az ilyen jellegű területeken szintén megakadályozható a kiszáradás a MASTERKOOL hűtési rendszereivel.

Előnyök

  • Állandó páratartalom biztosítható
  • A párásítás szabályozhatóvá teszi a mikroklímát bármelyik évszakban
  • Távol tartja a repülő bogarakat, szúnyogokat
  • Kültéren is élvezhető, 5-15 Celsius fokos hőmérséklet csökkenés
  • Professzionális technológia, minőségi anyagok és alkatrészek
  • Könnyen, gyorsan telepíthetőek
  • Megszünteti a kellemetlen szagokat, leköti a port, a pollent, tisztítja a levegőt
  • Környezetbarát, gazdaságos működés, egyszerű karbantartás
etel

A MASTERKOOL vízporlasztásos rendszerek kiválóan alkalmazhatóak élelmiszerek párásítása céljából bevásárlóközpontokban, vásárcsarnokokban és hipermarketekben egyaránt az áruk frissen tartása érdekében. A gyümölcsök, zöldségek, virágok egyaránt sokkal mutatósabbak, hosszabb ideig megőrzik friss és üde külsejüket, amennyiben a megfelelő hőmérsékleten, és az optimális páratartalom szinten tartják őket. A párahűtő rendszerrel lehetőséget nyit az áruk frissességének hosszú távú megőrzésére, és a súlyveszteség elkerülésére egyaránt.

Gépeink, rendszereink bérelhetőek, legyen szó akár mobilklíma bérlésről, ventilátor bérlésről, vagy párásító bérlésről minden igényt kielégítünk!